Kukkakaalimuhennos koskenlaskijalla

Keitä kukkakaalit kypsäksi.

Sulata eri kattilassa voi, lisää vehnäjauhot koko ajan sekoittaen.

Lisää maito hiljalleen, koko ajan sekoittaen seokseen, jossa voi on imeytynyt vehnäjauhoihin.

Keitä hiljalleen n.10 minuuttia.

Lisää koskenlaskija paloina kastikkeeseen ja sekoita.

Ota kattila liedeltä, lisää suola ja keitetyt kukkakaalit valkokastikkeeseen ja halutessasi kruunaa hyppysellisellä rakuunaa.

Maistuu myös kylmänä ruisleivän päällä!

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 136 grammaa

Julette
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 150g36kcal2.7g3.3g0.5g3.5g
Vehnäjauho puolikarkea 6g21kcal0.6g4.2g0.1g0.2g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen100g33kcal3.3g4.9g0g0g
Koskenlaskija voimakas (Valio), annos 100g10g28kcal1.9g0g2.2g0g
Suola, annos 3g0.5g0kcal0g0g0g0g
Voi, 1 tl, 5 g5g37kcal0.1g0.1g4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana544g309kcal17.2g25g13.6g7.4g
Valittu annoskoko272g155kcal8.6g12.5g6.8g3.7g
Annoskoko puolitettuna136g77kcal4.3g6.3g3.4g1.9g
Arvot/100g100g57kcal3.2g4.6g2.5g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=338204