Kukkakaalimuhennos koskenlaskijalla

Keitä kukkakaalit kypsäksi.

Sulata eri kattilassa voi, lisää vehnäjauhot koko ajan sekoittaen.

Lisää maito hiljalleen, koko ajan sekoittaen seokseen, jossa voi on imeytynyt vehnäjauhoihin.

Keitä hiljalleen n.10 minuuttia.

Lisää koskenlaskija paloina kastikkeeseen ja sekoita.

Ota kattila liedeltä, lisää suola ja keitetyt kukkakaalit valkokastikkeeseen ja halutessasi kruunaa hyppysellisellä rakuunaa.

Maistuu myös kylmänä ruisleivän päällä!

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 136 grammaa

Julette
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 301g72kcal5.4g6.6g0.9g6.9g
Vehnäjauho puolikarkea 12g41kcal1.2g8.4g0.1g0.4g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen200g66kcal6.6g9.8g0g0g
Koskenlaskija voimakas (Valio), annos 100g20g56kcal3.8g0g4.4g0g
Suola, annos 3g1g0kcal0g0g0g0g
Voi, 1 tl, 5 g10g73kcal0.1g0.1g8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1088g618kcal34.2g49.8g26.8g14.6g
Valittu annoskoko544g309kcal17.1g24.9g13.4g7.3g
Annoskoko puolitettuna272g155kcal8.6g12.5g6.7g3.7g
Arvot/100g100g57kcal3.1g4.6g2.5g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=338204