Kukkakaalimuhennos koskenlaskijalla

Keitä kukkakaalit kypsäksi.

Sulata eri kattilassa voi, lisää vehnäjauhot koko ajan sekoittaen.

Lisää maito hiljalleen, koko ajan sekoittaen seokseen, jossa voi on imeytynyt vehnäjauhoihin.

Keitä hiljalleen n.10 minuuttia.

Lisää koskenlaskija paloina kastikkeeseen ja sekoita.

Ota kattila liedeltä, lisää suola ja keitetyt kukkakaalit valkokastikkeeseen ja halutessasi kruunaa hyppysellisellä rakuunaa.

Maistuu myös kylmänä ruisleivän päällä!

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 136 grammaa

Julette
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 451g109kcal8.2g9.9g1.4g10.4g
Vehnäjauho puolikarkea 18g62kcal1.8g12.6g0.2g0.6g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen301g99kcal9.9g14.7g0g0g
Koskenlaskija voimakas (Valio), annos 100g30g84kcal5.7g0g6.6g0g
Suola, annos 3g1.5g0kcal0g0g0g0g
Voi, 1 tl, 5 g15g110kcal0.2g0.2g12g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1632g927kcal51.6g74.8g40.4g22g
Valittu annoskoko816g464kcal25.8g37.4g20.2g11g
Annoskoko puolitettuna408g232kcal12.9g18.7g10.1g5.5g
Arvot/100g100g57kcal3.2g4.6g2.5g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=338204