Kukkakaalimuhennos koskenlaskijalla

Keitä kukkakaalit kypsäksi.

Sulata eri kattilassa voi, lisää vehnäjauhot koko ajan sekoittaen.

Lisää maito hiljalleen, koko ajan sekoittaen seokseen, jossa voi on imeytynyt vehnäjauhoihin.

Keitä hiljalleen n.10 minuuttia.

Lisää koskenlaskija paloina kastikkeeseen ja sekoita.

Ota kattila liedeltä, lisää suola ja keitetyt kukkakaalit valkokastikkeeseen ja halutessasi kruunaa hyppysellisellä rakuunaa.

Maistuu myös kylmänä ruisleivän päällä!

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 136 grammaa

Julette
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 526g127kcal9.5g11.6g1.6g12.1g
Vehnäjauho puolikarkea 21g72kcal2.1g14.7g0.3g0.7g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen351g116kcal11.6g17.2g0g0g
Koskenlaskija voimakas (Valio), annos 100g35g98kcal6.7g0g7.7g0g
Suola, annos 3g1.8g0kcal0g0g0g0g
Voi, 1 tl, 5 g18g128kcal0.2g0.2g14g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1904g1081kcal60.2g87.4g47.2g25.6g
Valittu annoskoko952g541kcal30.1g43.7g23.6g12.8g
Annoskoko puolitettuna476g270kcal15.1g21.9g11.8g6.4g
Arvot/100g100g57kcal3.2g4.6g2.5g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=338204