Selaa muita reseptejä | Annoksia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 | Tuplaa Puolita tai Alkuperäinen| Tulosta!

Kaalikeitto Sohvimummon tapaan

Nyt tulee vähän sävellettyä tämä ohje, kun en löytänytkään noita Naudan ydinluita tuotehausta.

:D

600g Naudan keittolihaa ja tästä otetaan kalvot pois sen minkä pystytään, pienitään suupaloiksi ja ruskistetaan paistokasarissa voissa ja öljyssä.

Laitetaan kattilaan.

Laitetaan vähän vettä paistokasariin ja kiehautetaan maut pannulta ja kaadetaan kattilaan.

600g Naudan ydinluukiekkoja ruskistetaan 30 min uunissa pellillä leivinpaperin päällä 250 asteessa.

Laitetaan kattilaan.

Lisätään kiehuvaa vettä, niin että peittyvät kaikki ja morttelin kautta hienonnettuna lisätään kaksi kasvisliemikuutiota joukkoon.

Pilkotaan sipuli ja omena ja lisätään kattilaan, kun on kiehunut miedolla lämmöllä pari tuntia.

Porkkanat pienitään ja lisätään kattilaan.

Kaali kuutioiksi lohkotaan ja lisätään kattilaan.

Tässä vaiheessa lisää vettä niin paljon, että kaikki peittyvät ja muista lisätä aina kiehuvaa vettä keittoon, ei siis kylmää vettä.

Tähän satsiin tarvitset semmoisen ison kattilan ja keittele miedolla lämmöllä, ettei liemi mene ihan röppöiseksi.

Keittoaika saa olla kaikkiaan neljä - viisi tuntia.

Tämä on niin lihasta kiinni, että millaista lihaa sait ostettua.

Jos on vanhempaa nautaa, niin keittoaika on pitempi.

Maistele välillä lihapaloista milloin ovat kypsiä.

Mausta suolalla ihan oman maun mukaan ja nauti vanhan ajan kaalisopasta uusilla höysteillä.

Yritän miettiä, että miten saisin punnittua tuon valmiin painon koko annoksesta.

Oma arvioni veden määrästä oli tuo noin kaksi litraa valmiissa keitossa, mutta kun sitä niin paljon keittäessä haihtuu, niin korjauksen jälkeen jää vedelle vain vajaa litra.

No nyt tämän reseptin pitää olla ihan kohdallaan kalorien osalta.

:D

Itse lisään jokaiselle lautaselle päälle sellaista sormisuolaa, jos joku ihmettelee miten vähällä suolalla ruokaa teen.

Joskus tekee mieli suolaisempaa ja joskus ei tarvitse taas niin paljon laittaa.

Suussa maistuu päällä oleva suola niin mahdottoman hyvältä.

:D

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 3230 grammaa

Sohvimummo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Naudan rasvaton keittoliha604g604kcal114.8g0g0g0g
Naudanliha keskiarvo 178g272kcal34.4g0g15g0g
Kasvisliemivalmiste (Pirkka), annos 11g22g57kcal2.2g2.2g4.4g0.3g
Sipuli 173g52kcal2.2g8.3g0.3g2.9g
Voi, 1 tl, 5 g20g146kcal0.2g0.2g16g0g
Oliiviöljy 10g88kcal0g0g10g0g
Omena, Golden delicious 200g204g73kcal0.4g16.7g0.1g3.1g
Porkkana 422g138kcal2.6g23.5g0.8g10.8g
Kaali, valkokaali625g132kcal7.5g21.3g1.3g13.1g
Vesi972g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6460g3126kcal328.6g144.4g95.8g60.4g
Valittu annoskoko3230g1563kcal164.3g72.2g47.9g30.2g
Annoskoko puolitettuna1615g782kcal82.2g36.1g24g15.1g
Arvot/100g100g48kcal5.1g2.2g1.5g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=339382