Garangi-pata eli Lähes Täydellinen Ruoka

Tämä on lähes täydellinen ruoka, koska tämä on todella helppo laittaa, maukas, erittäin täyttävä ja ravinteiltaan tasapainoinen pohja päivän ruokavaliolle, jota voi sitten täydentää oman maun ja fiilisten mukaan.

Laskuri ilmoittaa 1,3kg kasviksia ja 34g kuitua, ja kaikkia seurattuja mikroravinteitakin tästä saa.

Hyvin yksinkertaisista aineksista se syntyy:

425g (1 purkki) valkoisia papuja tomaattikastikkeessa
500g tomaatteja (tai purkki säilykettä)
100g sipulia
400g 10% paistijauhelihaa
230g (1 purkki) herkkusieniä viipaleina
10g oliiviöljyä

Kuullota sipuli öljyssä, ruskista jauheliha.

Kaada loput ainekset päälle ja mausta.

Anna muhia sen verran kuin viitsit.

Mausteita ja valkosipulia maun mukaan - oregano, basilika, paprikajauhe ja pippuri riittävät tavallisesti minulle.

Voi liuottaa liemikuutionkin.

Tuore paprika on myös hyvä lisä, jos haluaa pilkkoa enemmän.

Pavut ja tomaatit voi myös ensin soseuttaa, jolloin niistä tulee vielä paksumpi tomaatti-papuisa kastike.

Joku laittaa enemmän oliiviöljyä tällaiseen - pikkutilkka sipulin paistoon riittää minulle.

Jos eläinrasvan määrä hirvittää, jauhelihan voi puolittaa tai korvata vaikka keittokinkulla ja lisätä sitten parempaa rasvaa haluamassaan muodossa.

Eli protskut, hiilarit, rasvat, kuidut, mikroravinteet ja maku kohdallaan.

Eipä kyllä haittaa yhtään.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 416 grammaa

Garangi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g500g101kcal3g19g1.5g7g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha400g664kcal76g0g40g0g
Sipuli (kuorittu)100g27kcal1.3g4.8g0.2g1.7g
Oliiviöljy 10g88kcal0g0g10g0g
Valkoinen papu tomaattikastikkeessa 425g373kcal21.7g48.8g5.1g21.2g
Herkkusieni säilyke 230g39kcal4.8g0.5g0.7g5.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3328g2585kcal213.6g146.2g115g70.8g
Valittu annoskoko1664g1293kcal106.8g73.1g57.5g35.4g
Annoskoko puolitettuna832g646kcal53.4g36.6g28.8g17.7g
Arvot/100g100g78kcal6.4g4.4g3.5g2.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=339722