Garangi-pata eli Lähes Täydellinen Ruoka

Tämä on lähes täydellinen ruoka, koska tämä on todella helppo laittaa, maukas, erittäin täyttävä ja ravinteiltaan tasapainoinen pohja päivän ruokavaliolle, jota voi sitten täydentää oman maun ja fiilisten mukaan.

Laskuri ilmoittaa 1,3kg kasviksia ja 34g kuitua, ja kaikkia seurattuja mikroravinteitakin tästä saa.

Hyvin yksinkertaisista aineksista se syntyy:

425g (1 purkki) valkoisia papuja tomaattikastikkeessa
500g tomaatteja (tai purkki säilykettä)
100g sipulia
400g 10% paistijauhelihaa
230g (1 purkki) herkkusieniä viipaleina
10g oliiviöljyä

Kuullota sipuli öljyssä, ruskista jauheliha.

Kaada loput ainekset päälle ja mausta.

Anna muhia sen verran kuin viitsit.

Mausteita ja valkosipulia maun mukaan - oregano, basilika, paprikajauhe ja pippuri riittävät tavallisesti minulle.

Voi liuottaa liemikuutionkin.

Tuore paprika on myös hyvä lisä, jos haluaa pilkkoa enemmän.

Pavut ja tomaatit voi myös ensin soseuttaa, jolloin niistä tulee vielä paksumpi tomaatti-papuisa kastike.

Joku laittaa enemmän oliiviöljyä tällaiseen - pikkutilkka sipulin paistoon riittää minulle.

Jos eläinrasvan määrä hirvittää, jauhelihan voi puolittaa tai korvata vaikka keittokinkulla ja lisätä sitten parempaa rasvaa haluamassaan muodossa.

Eli protskut, hiilarit, rasvat, kuidut, mikroravinteet ja maku kohdallaan.

Eipä kyllä haittaa yhtään.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 416 grammaa

Garangi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g875g178kcal5.2g33.2g2.6g12.2g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha700g1161kcal132.9g0g70g0g
Sipuli (kuorittu)175g47kcal2.3g8.4g0.3g3g
Oliiviöljy 18g155kcal0g0g17.5g0g
Valkoinen papu tomaattikastikkeessa 743g653kcal37.9g85.5g8.9g37.2g
Herkkusieni säilyke 402g68kcal8.4g0.8g1.2g9.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5824g4524kcal373.4g255.8g201g124.2g
Valittu annoskoko2912g2262kcal186.7g127.9g100.5g62.1g
Annoskoko puolitettuna1456g1131kcal93.4g64g50.3g31.1g
Arvot/100g100g78kcal6.4g4.4g3.5g2.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=339722