Kermainen soijakastike pastalle
114 g soijapaloja
1 l vettä
2 kpl kanaliemikuutioita
2 rkl oliiviöljyä
1 tl currya
1 tl kurkumaa
ripaus mustapippuria myllystä
ripaus cayennepippuria
1 iso sipuli silputtuna
1-4 kynttä valkosipulia murskattuna
2 rkl kanafondia
2 rkl hunajaa
2 dl kuohukermaa
(1-2 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna)
200 g ruokajogurttia
1/2 limetin tai sitruunan mehu
pari rkl silputtua persiljaa tai ruohosipulia
1) Keitä soijapaloja litrassa kanalientä 10 min ja valuta (älä käytä tähän niitä kanafondeja)
2) Kuumenna öljy paistinpannussa/wokissa.
Paista sipuleita, currya, kurkumaa ja valkosipulia hetki.
Lisää soijapalat.
3) Kun maustekastike levinnyt tasaisesti soijapaloille, kaada joukkoon kerma ja pienennä lämpöä.
Lisää hunaja, mustapippuri, fondi ja raastettu inkivääri.
4) Laita pasta kiehumaan tässä vaiheessa ja anna kastikkeen hautua kunnes pasta on kypsää.
5) Sekoita kastikkeen joukkoon lopuksi ruokajogurtti, lime/sitruunamehu ja yrittisilppu.
Hämmennä hyvin ja kuumenna hetki.
Tarkista maku.
Lähde
www. kotikokki.
net
Herkullinen kanapasta
kokeileva
Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 357 grammaa
Katrisav