Terveellisempi pulla
0,5 l vettä
1 rkl kardemummaa
1 dl maitojauhetta
2 dl intiaanisokeria
50 g hiivaa
1 muna
10 dl vehnäjauhoja
4 dl rouheista sämpyläjauhoa
75 grammaa margariinia
0,5 dl ruokaöljyä
täytteeseen
4 rkl sinistä Keijua
4 rkl mantelirouhetta
1 tl vanilliinisokeria
voiteluun muna
kardemumma kattilaan, jossa vesi lämmitetään kädenlämpöiseksi.
Kaadetaan astiaan, jossa hiiva, maitojauhe ja intiaanisokeri.
Sekoitetaan ja lisätään muna ja osa jauhoista.
Sekoitetaan ja lisätään loput jauhot.
Vaivataan kunnes saadaan kunnon sitko, jonka jälkeen lisätään rasva.
Alustetaan kunnes taikina irtoaa sekoitusastian reunoilta.
Kohotetaan peitettynä puolisen tuntia.
Leivotaan 28 pikkupullaa ja asetetaan pellille.
Kohotetaan puolisen tuntia, jolloin valmistetaan täyte margariiinista, mantelirouheesta ja vanilliinisokerista.
Uuni lämmitetään 225 asteiseksi, juuri ennen paistoa pullat voidellaan munalla ja täytetään painamalla nokare täytettä pullaan.
Paistetaan 10-15 minuuttia.
Myrtti