Valkuaispuuro
Kiehauta soijamaito ja vesi liedellä.
Samalla kun odotat nesteen kuumenevan, lisää mausteet:
- (kunnolla!!) suolaa
- vaniljajauhetta (aitoa)
- kanelia
- kardemummaa
- (halutessasi) makeutusta esim.
steviaa
Kun vesi kiehuu, lisää kaurahiutaleet ja alenna lämpöä.
Keitä niin kauan että hiutaleet on täysin turvonneet ja puuro on melko paksua(tärkeää!!).
Hauduta tarpeen tullen vaikka kannen alla.
Lisää valkuaiset yksi kerrallaan joukkoon ja sekoita kunnolla, ellet halua puuroon valkoisia klönttejä.
Sekoita vielä valkuaisten lisäämisen jälkeen ja anna niiden kypsyä samalla.
Muutamien minuuttien jälkeen puuron rakenne pitäisi olla klönttinen ja limainen.
Keitä niin kauan kunnes saat haluamasi rakenteen.
Nauti lämpimänä tai jäähtyneenä!
Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 315 grammaa
Pallasathene