Bataattiporkkanaperunasoselaatikko

468g peruna
406g porkkana
450g bataattia
5 dl vettä
(talteen otettu keitinvesi)
2ml suolaa
1 ml valkopippuria
1 ml rouhittua mustaapippuria
3 kananmunaa
1 rkl korppujauhoja
30g Keiju alentajaa

Kuori, pilko ja keitä vihannekset kypsäksi ilman suolaa.

Survo kypsät vihannekset keskenään, lisää mausteet
kaada paistovuokaan, ripottele pinnalle korppujauhot ja margariininokareet ja paista uunissa n.175-200C 1,5 tuntia, kunnes pinta on kauniin ruskea :)

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 203 grammaa

Annfja
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna keitetty234g159kcal3.5g34.4g0.5g1.9g
Porkkana 203g66kcal1.3g11.3g0.4g5.2g
Bataatti, kuorittu, keitetty, suolaton 225g182kcal3.5g37.9g0.1g6.8g
Vesi, vesijohtovesi 250g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.5g0kcal0g0g0g0g
Valkopippuri 0.5g1.4kcal0.1g0.2g0g0.1g
Mustapippuri 0.5g1.4kcal0.1g0.2g0g0.1g
Korppujauho 3.5g13kcal0.4g2.6g0g0.2g
Kananmuna kuoreton 83g118kcal10.3g0.2g8.5g0g
Keiju alentaja 40 margariini (Keiju), annos 10g15g53kcal0g0g5.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2030g1188kcal38.4g173.6g30.8g28.6g
Valittu annoskoko1015g594kcal19.2g86.8g15.4g14.3g
Annoskoko puolitettuna508g297kcal9.6g43.4g7.7g7.2g
Arvot/100g100g59kcal1.9g8.6g1.5g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=359967