Kasvissosekeitto, porkkana+kaali+sipulit
Pese porkkanat hyvin ja pilko ne pieniksi paloiksi.
Suikaloi kaali ohuiksi soiroiksi ja kuori sipuli sekä valkosipuli, pilko ne pieneksi.
Kuori inkivääri (esim lusikalla raapimalla) ja raasta sitä muutaman sentin pala.
Kuullota kattilassa oliiviöljytilkassa sipulit ja inkivääri, sitten muut vihannekset.
Peitä kuullotetut vihannekset kattilassa vedellä, niin että ne juuri peittyvät, ja keitä pehmeäksi, n.20min.
Mausta keittoa suolalla ja pippurilla.
Soseuta kasvikset tasaiseksi sauvasekoittimella, lisää sekaan kiehuvaa vettä vedenkeittimestä niin paljon, että saat keitosta mieleisesi liemevää.
Laita valmis keitto pakasterasiohin, pakasta ja sulata mikrossa aina tarvittava annos keittoa.
Nauti keitto kuumana esim smetanan, ruokajugurtin, siemenien, katkarapujen, kinkkusuikaleiden, chilikastikkeen taikka peston kanssa, makusi mukaan.
Reseptistä tulee n. 9 annosta ja yksi annos painaa n. 228 grammaa
Lml