Kevyt raparperipiirakka
Vispaa kananmuna ja sokeri kevyesti.
Sekoita kaurahiutaleet, vehnäjauhot, leivinjauhe ja kardemumma, lisää taikinaan yhdessä piimän kera.
Sekoita joukkoon sulatettu margariini.
Leikkaa leivinpaperista piirakkavuokaan sopiva pyöreä pala ja kaada taikina vuokaan.
Ripottele pinnalle hieman vehnäjauhoja ja taputtele kevyesti vuoan reunoille asti.
Levitä raparperipalat piirakkapohjalle.
Sekoita kermaviili, sokerit ja kananmuna keskenään ja kaada vuokaan raparperien päälle.
Paista piirakkaa 175-asteisen uunin alatasolla n. 35-40 min, kunnes
piirakka on kullanruskea ja kypsä myös pohjasta.
Jäähdytä ennen tarjoilua.
Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 97 grammaa
Keidii