Sämpylärullat
Ohje on julkaistu alun perin Makumatka kevyeen kotiruokaan -keittokirjassa.
Makumatkan 225 reseptiä ovat Diabetesliiton ravitsemusammattilaisten laatimia, ja niihin on laskettu valmiiksi annosten hiilihydraatti- ja energiamäärät.
5 dl maitoa
1 tl suolaa
2 rkl sokeria
1 valkosipulin kynsi murskattuna
1 pussi kuivahiivaa
2 dl runsaskuituisia kaurahiutaleita
8 ½ dl vehnäjauhoja
½ dl juoksevaa tai sulatettua margariinia
Täyte:
n. 2,5 dl juustoraastetta (esim.
emmental punaleima 17 %)
100 g purjoa (noin puolet pienestä purjosta)
150 g palvikinkkua
2 pientä punaista paprikaa
1 tl kuivattua basilikaa
(1 tl murskattua rosépippuria)
Lämmitä maito reilusti kädenlämpöiseksi (noin 42-asteiseksi).
Sekoita maidon joukkoon suola, sokeri ja murskattu valkosipuli.
Sekoita kuivahiiva ja kaurahiutaleet jauhoihin.
Sekoita jauhoseos maitoon.
Lisää margariini ja alusta taikina tasaiseksi taikinaksi.
Anna kohota.
Valmista täyte.
Pilko purjo, paprika ja kinkku pieniksi paloiksi ja sekoita keskenään.
Lisää joukkoon juustoraaste, basilika ja halutessasi rosépippuria.
Kauli kohonnut taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi (noin 40 x 60 cm). Ripottele täyte levylle ja kääri levy pitkältä sivulta rullalle.
Leikkaa rulla noin 3 sentin levyisiksi paloiksi.
Nosta palat uunipellille leivinpaperin päälle.
Kohota peitettyinä.
Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia.
Yksi sämpylärulla sisältää noin 15 grammaa hiilihydraattia ja 110 kcal (460 kJ) energiaa.
(http://www.diabetes.fi/diabetestie
toa/ruoka/kuukauden_resepti/resepti
arkisto#Smpylrullat30kpl)
Reseptistä tulee n. 18 annosta ja yksi annos painaa n. 103 grammaa
Jayhoy