10 dl vettä
3,5 dl kaurahiutaleita
0,75 dl ruishouhetta
2 tl suolaa
1 ½ l tuoreita nokkosia > n. 1,5 dl ryöpättyinä ja hienonnettuna
5 dl vehnäjauhoja
Ryöppää nokkosvarsista irrotetut ja 2-3 kertaan huuhdellut lehdet vähässä vedessä 5 min kattilassa niin, että nitraatti ja pistävyys häviää.
Valuta ja hienonna.
Keitä ja jäähdytä kaurapuuro.
Lisää puuroon vuorotellen ryöpätyt ja hienonnetut nokkoset sekä vehnäjauhot.
Taikina jää melko löysäksi.
Vaivaa 5 min pienen sitkon aikaan saamiseksi.
Nostele pellille taikinapalleroita.
Ripottele päälle vehnäjauhoja ja taputtele litteäksi (n. ½-1 cm). Pistele jauhoissa dipatulla haarukalla.
Paista 225 C uunissa kiertoilmalla noin 15 minuuttia.
Alkuperäinen resepti:
Siirry sivulle!Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 91 grammaaNiinpaniin