Iranilainen jauhelihapata
400 g jauhelihaa
1 iso sipuli silputtuna
1 prk herkkusieniä (tai 200 g munakoisoa/kesäkurpitsaa) kuutioituna
3 rkl öljyä
4 dl vettä
1 dl punaisia linssejä
1 prk paseerattua tomaattia tai tomaattimurskaa
(2 rkl tomaattipyrettä)
1 rkl fariinisokeria (tai 2 tl hunajaa)
2 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
1 tl kurkumaa
1 tl (tai enemmän jos haluaa tulista) curry pastaa
(puolikas valkosipulinkynsi/-lastuja)
1 rkl limemehua
Kuumenna puolet öljystä pannulla, paista sipulisilppu ja jauheliha, siirrä kattilaan.
Kuumenna loput öljyt ja paista sieniä/munakoisoa/kesäkurpitsaa, ja siirrä ne kattilaan.
Lisää joukkoon vesi, tomaattimurska, (-pyre), huuhdotut linssit, fariinisokeri/hunaja, suola, mustapippuri ja kurkuma.
Keitä pataa hiljalleen ilman kantta noin 15 minuuttia.
Lisää lopuksi joukkoon limemehu.
Tarkista maku.
Alkuperäinen:
Siirry sivulle!Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 285 grammaaNiinpaniin