Paholaisen piirakka
Uunipellillisestä tulee n. 20-25 annosta.
Pohja
5 dl vehnäjauhoja
4 3/4 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1 tl vaniljasokeria
1 tl suolaa
1 dl kaakaojauhetta
50 g voita
2 ½ dl vettä
3 kananmunaa
Kuorrutus
4 dl (250g) tomusokeria
40 g voita
3 rkl maitoa
1-2 tl vaniljasokeria
(Pohjalle ja) päälle Mariannerouhetta
Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään.
Lisää joukkoon vesi ja sulatettu margariini.
Vatkaa muutama minuutti.
Lisää sitten joukkoon kananmunat ja vatkaa vielä pari minuuttia.
Ripottele pellille Mariannerouhetta.
Kaada taikina rouheen päälle ja paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.
Valmista kuorrutus.
Sekoita sulatettu margariini ja muut täytteen ainekset keskenään.
Levitä jäähtyneen pohjan päälle.
Ripottele pinnalle reilusti Mariannerouhetta.
Reseptistä tulee n. 24 annosta ja yksi annos painaa n. 71 grammaa
Niinpaniin