600 g kesäkurpitsaa
2 dl purjoa
1 rkl voita
7 dl vettä
1-2 kpl kasvisliemikuutio
100 g (maustettua) tuore-/sulatejuustoa
1 dl (ruoka) kermaa
1 kpl valkosipulin kynttä murskana
Ripaus basilikaa tai timjamia, tai molempia
Ripaus mustapippuria
Huuhdo kurpitsa(t), ja jos tahdot poistaa kuoret, poista ne.
Hienonna purjo ja kuutioi kurpitsa.
Laita kattilaan jossa on jo voi.
Lisää kasvisliemikuutiot ja vesi, hauduttele noin 20 min kannen alla.
Lisää juusto (kuutioina), mausteet (ja kerma) ja anna juuston sulaa.
Ota liedeltä ja sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi.
Tarkista maku, lisää jos on tarpeen, pippuria ja suolaa.
Alkuperäinen resepti:
Siirry sivulle!Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 430 grammaaNiinpaniin