Mansikkahyytelökakku
Tein ohjeen mukaisen kakun pieneen irtopohjavuokaan, mutta täytettä tuli turhan paljon.
Kannattaa siis tuplata keksien määrä ja tehdä kakku normaalikokoiseen vuokaan.
Hienonna keksit ja sekoita niihin muutama lusikallinen pilttiä tai muuta vähäsokerista marja- tai hedelmäsosetta.
Taputtele leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle (reunat kannattaa kelmuttaa).
Seos on aika tahmaista ja huonosti levittyvää, joten sormiin kannattaa hieroa tilkka öljyä, niin homma sujuu helpommin.
Vatkaa vaniljavaahto ja sen sekaan rahka sekä tuorejuusto.
Lisää survotut mansikat ja mausta.
Itse lisäsin steviaa, vaniljaa myllystä sekä hienonnettua sitruunamelissaa.
Purista puolikkaan sitruunan mehu kattilaan, lisää hieman vettä.
Kuumenna kiehuvaksi ja liota liivate (itse käytin 4tl liivatejauhetta, olisi saanut olla enemmän, koska puolet ) nesteeseen.
Lisää seos hyvin sekoittaen täytteen joukkoon.
Kaada täyte vuokaan ja laita jäkaappiin.
Koristele kakku parin tunnin hyytimisen jälkeen esim.
mansikanpuolikkailla ja sitruunamelissan lehdillä.
Anna hyytyä yhteensä ainakin 4 tunia, mielellään yön yli.
Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 127 grammaa
Idunn