Sitruunainen kesäkurpitsakastike pastalle

Valmista kastike samalla, kun kypsennät pastaa.

Huuhtele ja raasta kesäkurpitsa.

Kuumenna oliiviöljy pannulla ja paista raastetta muutama minuutti tai kunnes ne saavat vähän väriä.

Mausta suolalla, pippurilla ja kirvelillä.

Lisää herneet ja kerma.

Kiehauta ja anna lämmetä muutama minuutti.

Lisää sitruunankuori ja -mehu ja murennettu fetajuusto.

Yhdistä valutettuun pastaan.

-Lähde: Yhteishyvä Ruoka 07/2013

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 277 grammaa

Fabriikka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa zucchini 500g90kcal2.8g12.5g2g3.5g
Oliiviöljy 35g310kcal0g0g35g0g
Suola, annos 3g7.5g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 5g14kcal0.5g1.9g0.2g1.3g
Herne 250g172kcal12.6g23.4g1g7.7g
Kuohukerma,valio,2dl250g850kcal5g7.5g87.5g0g
Vesi, vesijohtovesi 125g0kcal0g0g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton25g5.2kcal0.1g0.4g0g0g
Fetajuusto (Rainbow), annos 100g188g525kcal30g1.9g43.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2770g3932kcal102g95.2g337.6g25g
Valittu annoskoko1385g1966kcal51g47.6g168.8g12.5g
Annoskoko puolitettuna693g983kcal25.5g23.8g84.4g6.3g
Arvot/100g100g142kcal3.7g3.4g12.2g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=368327