Sitruunainen kesäkurpitsakastike pastalle

Valmista kastike samalla, kun kypsennät pastaa.

Huuhtele ja raasta kesäkurpitsa.

Kuumenna oliiviöljy pannulla ja paista raastetta muutama minuutti tai kunnes ne saavat vähän väriä.

Mausta suolalla, pippurilla ja kirvelillä.

Lisää herneet ja kerma.

Kiehauta ja anna lämmetä muutama minuutti.

Lisää sitruunankuori ja -mehu ja murennettu fetajuusto.

Yhdistä valutettuun pastaan.

-Lähde: Yhteishyvä Ruoka 07/2013

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 277 grammaa

Fabriikka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa zucchini 600g108kcal3.4g15g2.4g4.2g
Oliiviöljy 42g371kcal0g0g42g0g
Suola, annos 3g9g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 6g17kcal0.7g2.3g0.2g1.6g
Herne 300g207kcal15.2g28.1g1.2g9.3g
Kuohukerma,valio,2dl300g1020kcal6g9g105g0g
Vesi, vesijohtovesi 150g0kcal0g0g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton30g6.3kcal0.1g0.5g0g0g
Fetajuusto (Rainbow), annos 100g225g630kcal36g2.3g51.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3324g4719kcal122.8g114.4g405.2g30.2g
Valittu annoskoko1662g2360kcal61.4g57.2g202.6g15.1g
Annoskoko puolitettuna831g1180kcal30.7g28.6g101.3g7.6g
Arvot/100g100g142kcal3.7g3.4g12.2g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=368327