Sitruunainen kesäkurpitsakastike pastalle

Valmista kastike samalla, kun kypsennät pastaa.

Huuhtele ja raasta kesäkurpitsa.

Kuumenna oliiviöljy pannulla ja paista raastetta muutama minuutti tai kunnes ne saavat vähän väriä.

Mausta suolalla, pippurilla ja kirvelillä.

Lisää herneet ja kerma.

Kiehauta ja anna lämmetä muutama minuutti.

Lisää sitruunankuori ja -mehu ja murennettu fetajuusto.

Yhdistä valutettuun pastaan.

-Lähde: Yhteishyvä Ruoka 07/2013

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 277 grammaa

Fabriikka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa zucchini 800g144kcal4.5g20g3.2g5.6g
Oliiviöljy 56g495kcal0g0g56g0g
Suola, annos 3g12g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 8g22kcal0.9g3.1g0.3g2.1g
Herne 400g276kcal20.2g37.4g1.6g12.4g
Kuohukerma,valio,2dl400g1360kcal8g12g140g0g
Vesi, vesijohtovesi 200g0kcal0g0g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton40g8.4kcal0.1g0.6g0g0g
Fetajuusto (Rainbow), annos 100g300g840kcal48g3g69g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4432g6292kcal163.4g152.2g540.2g40.2g
Valittu annoskoko2216g3146kcal81.7g76.1g270.1g20.1g
Annoskoko puolitettuna1108g1573kcal40.9g38.1g135.1g10.1g
Arvot/100g100g142kcal3.7g3.4g12.2g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=368327