Sitruunainen kesäkurpitsakastike pastalle

Valmista kastike samalla, kun kypsennät pastaa.

Huuhtele ja raasta kesäkurpitsa.

Kuumenna oliiviöljy pannulla ja paista raastetta muutama minuutti tai kunnes ne saavat vähän väriä.

Mausta suolalla, pippurilla ja kirvelillä.

Lisää herneet ja kerma.

Kiehauta ja anna lämmetä muutama minuutti.

Lisää sitruunankuori ja -mehu ja murennettu fetajuusto.

Yhdistä valutettuun pastaan.

-Lähde: Yhteishyvä Ruoka 07/2013

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 277 grammaa

Fabriikka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa zucchini 900g162kcal5g22.5g3.6g6.3g
Oliiviöljy 63g557kcal0g0g63g0g
Suola, annos 3g14g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 9g25kcal1g3.4g0.3g2.4g
Herne 450g310kcal22.8g42.1g1.8g13.9g
Kuohukerma,valio,2dl450g1530kcal9g13.5g157.5g0g
Vesi, vesijohtovesi 225g0kcal0g0g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton45g9kcal0.1g0.7g0g0g
Fetajuusto (Rainbow), annos 100g338g945kcal54g3.4g77.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4986g7078kcal183.8g171.2g607.6g45.2g
Valittu annoskoko2493g3539kcal91.9g85.6g303.8g22.6g
Annoskoko puolitettuna1247g1770kcal46g42.8g151.9g11.3g
Arvot/100g100g142kcal3.7g3.4g12.2g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=368327