Sitruunainen kesäkurpitsakastike pastalle

Valmista kastike samalla, kun kypsennät pastaa.

Huuhtele ja raasta kesäkurpitsa.

Kuumenna oliiviöljy pannulla ja paista raastetta muutama minuutti tai kunnes ne saavat vähän väriä.

Mausta suolalla, pippurilla ja kirvelillä.

Lisää herneet ja kerma.

Kiehauta ja anna lämmetä muutama minuutti.

Lisää sitruunankuori ja -mehu ja murennettu fetajuusto.

Yhdistä valutettuun pastaan.

-Lähde: Yhteishyvä Ruoka 07/2013

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 277 grammaa

Fabriikka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa zucchini 300g54kcal1.7g7.5g1.2g2.1g
Oliiviöljy 21g186kcal0g0g21g0g
Suola, annos 3g4.5g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 3g8.4kcal0.3g1.1g0.1g0.8g
Herne 150g103kcal7.6g14g0.6g4.6g
Kuohukerma,valio,2dl150g510kcal3g4.5g52.5g0g
Vesi, vesijohtovesi 75g0kcal0g0g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton15g3.1kcal0g0.2g0g0g
Fetajuusto (Rainbow), annos 100g113g315kcal18g1.1g25.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1662g2359kcal61.2g56.8g202.6g15g
Valittu annoskoko831g1180kcal30.6g28.4g101.3g7.5g
Annoskoko puolitettuna416g590kcal15.3g14.2g50.7g3.8g
Arvot/100g100g142kcal3.7g3.4g12.2g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=368327