Sitruunainen kesäkurpitsakastike pastalle (kevyempi versio)

Valmista kastike samalla, kun kypsennät pastaa.

Huuhtele ja raasta kesäkurpitsa.

Kuumenna oliiviöljy pannulla ja paista raastetta muutama minuutti tai kunnes ne saavat vähän väriä.

Mausta suolalla, pippurilla ja kirvelillä.

Lisää herneet ja kerma.

Kiehauta ja anna lämmetä muutama minuutti.

Lisää sitruunankuori ja -mehu ja murennettu fetajuusto.

Yhdistä valutettuun pastaan.

-Lähde: Yhteishyvä Ruoka 07/2013

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 247 grammaa

Fabriikka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa zucchini 500g90kcal2.8g12.5g2g3.5g
Oliiviöljy 35g310kcal0g0g35g0g
Suola, annos 3g7.5g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 5g14kcal0.5g1.9g0.2g1.3g
Herne 250g172kcal12.6g23.4g1g7.7g
Ruokakerma Valio 5%250g150kcal3g7g12.5g0g
Fetajuusto 3% (Arla apetina), annos 200g188g188kcal33.8g0.4g5.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2470g1847kcal105.4g90.4g112.6g25g
Valittu annoskoko1235g924kcal52.7g45.2g56.3g12.5g
Annoskoko puolitettuna618g462kcal26.4g22.6g28.2g6.3g
Arvot/100g100g75kcal4.3g3.7g4.6g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=368328