Sitruunainen kesäkurpitsakastike pastalle (kevyempi versio)

Valmista kastike samalla, kun kypsennät pastaa.

Huuhtele ja raasta kesäkurpitsa.

Kuumenna oliiviöljy pannulla ja paista raastetta muutama minuutti tai kunnes ne saavat vähän väriä.

Mausta suolalla, pippurilla ja kirvelillä.

Lisää herneet ja kerma.

Kiehauta ja anna lämmetä muutama minuutti.

Lisää sitruunankuori ja -mehu ja murennettu fetajuusto.

Yhdistä valutettuun pastaan.

-Lähde: Yhteishyvä Ruoka 07/2013

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 247 grammaa

Fabriikka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa zucchini 600g108kcal3.4g15g2.4g4.2g
Oliiviöljy 42g371kcal0g0g42g0g
Suola, annos 3g9g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 6g17kcal0.7g2.3g0.2g1.6g
Herne 300g207kcal15.2g28.1g1.2g9.3g
Ruokakerma Valio 5%300g180kcal3.6g8.4g15g0g
Fetajuusto 3% (Arla apetina), annos 200g225g225kcal40.5g0.5g6.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2964g2217kcal126.8g108.6g135.2g30.2g
Valittu annoskoko1482g1108kcal63.4g54.3g67.6g15.1g
Annoskoko puolitettuna741g554kcal31.7g27.2g33.8g7.6g
Arvot/100g100g75kcal4.3g3.7g4.6g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=368328