Sitruunainen kesäkurpitsakastike pastalle (kevyempi versio)

Valmista kastike samalla, kun kypsennät pastaa.

Huuhtele ja raasta kesäkurpitsa.

Kuumenna oliiviöljy pannulla ja paista raastetta muutama minuutti tai kunnes ne saavat vähän väriä.

Mausta suolalla, pippurilla ja kirvelillä.

Lisää herneet ja kerma.

Kiehauta ja anna lämmetä muutama minuutti.

Lisää sitruunankuori ja -mehu ja murennettu fetajuusto.

Yhdistä valutettuun pastaan.

-Lähde: Yhteishyvä Ruoka 07/2013

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 247 grammaa

Fabriikka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa zucchini 800g144kcal4.5g20g3.2g5.6g
Oliiviöljy 56g495kcal0g0g56g0g
Suola, annos 3g12g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 8g22kcal0.9g3.1g0.3g2.1g
Herne 400g276kcal20.2g37.4g1.6g12.4g
Ruokakerma Valio 5%400g240kcal4.8g11.2g20g0g
Fetajuusto 3% (Arla apetina), annos 200g300g300kcal54g0.6g9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3952g2955kcal168.8g144.6g180.2g40.2g
Valittu annoskoko1976g1478kcal84.4g72.3g90.1g20.1g
Annoskoko puolitettuna988g739kcal42.2g36.2g45.1g10.1g
Arvot/100g100g75kcal4.3g3.7g4.6g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=368328