Sitruunainen kesäkurpitsakastike pastalle (kevyempi versio)

Valmista kastike samalla, kun kypsennät pastaa.

Huuhtele ja raasta kesäkurpitsa.

Kuumenna oliiviöljy pannulla ja paista raastetta muutama minuutti tai kunnes ne saavat vähän väriä.

Mausta suolalla, pippurilla ja kirvelillä.

Lisää herneet ja kerma.

Kiehauta ja anna lämmetä muutama minuutti.

Lisää sitruunankuori ja -mehu ja murennettu fetajuusto.

Yhdistä valutettuun pastaan.

-Lähde: Yhteishyvä Ruoka 07/2013

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 247 grammaa

Fabriikka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa zucchini 900g163kcal5g22.5g3.6g6.3g
Oliiviöljy 63g557kcal0g0g63g0g
Suola, annos 3g14g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 9g25kcal1g3.4g0.3g2.4g
Herne 450g310kcal22.8g42.1g1.8g13.9g
Ruokakerma Valio 5%450g270kcal5.4g12.6g22.5g0g
Fetajuusto 3% (Arla apetina), annos 200g338g338kcal60.8g0.7g10.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4446g3325kcal190g162.6g202.6g45.2g
Valittu annoskoko2223g1662kcal95g81.3g101.3g22.6g
Annoskoko puolitettuna1112g831kcal47.5g40.7g50.7g11.3g
Arvot/100g100g75kcal4.3g3.7g4.6g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=368328