Sitruunainen kesäkurpitsakastike pastalle (kevyempi versio)

Valmista kastike samalla, kun kypsennät pastaa.

Huuhtele ja raasta kesäkurpitsa.

Kuumenna oliiviöljy pannulla ja paista raastetta muutama minuutti tai kunnes ne saavat vähän väriä.

Mausta suolalla, pippurilla ja kirvelillä.

Lisää herneet ja kerma.

Kiehauta ja anna lämmetä muutama minuutti.

Lisää sitruunankuori ja -mehu ja murennettu fetajuusto.

Yhdistä valutettuun pastaan.

-Lähde: Yhteishyvä Ruoka 07/2013

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 247 grammaa

Fabriikka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa zucchini 100g18kcal0.6g2.5g0.4g0.7g
Oliiviöljy 7g62kcal0g0g7g0g
Suola, annos 3g1.5g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 1g2.8kcal0.1g0.4g0g0.3g
Herne 50g35kcal2.5g4.7g0.2g1.5g
Ruokakerma Valio 5%50g30kcal0.6g1.4g2.5g0g
Fetajuusto 3% (Arla apetina), annos 200g38g38kcal6.8g0.1g1.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana494g370kcal21.2g18.2g22.4g5g
Valittu annoskoko247g185kcal10.6g9.1g11.2g2.5g
Annoskoko puolitettuna124g92kcal5.3g4.6g5.6g1.3g
Arvot/100g100g75kcal4.3g3.7g4.5g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=368328