Sitruunainen kesäkurpitsakastike pastalle (kevyempi versio)

Valmista kastike samalla, kun kypsennät pastaa.

Huuhtele ja raasta kesäkurpitsa.

Kuumenna oliiviöljy pannulla ja paista raastetta muutama minuutti tai kunnes ne saavat vähän väriä.

Mausta suolalla, pippurilla ja kirvelillä.

Lisää herneet ja kerma.

Kiehauta ja anna lämmetä muutama minuutti.

Lisää sitruunankuori ja -mehu ja murennettu fetajuusto.

Yhdistä valutettuun pastaan.

-Lähde: Yhteishyvä Ruoka 07/2013

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 247 grammaa

Fabriikka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa zucchini 1000g181kcal5.6g25g4g7g
Oliiviöljy 70g619kcal0g0g70g0g
Suola, annos 3g15g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 10g28kcal1.1g3.8g0.3g2.7g
Herne 500g345kcal25.3g46.8g2g15.5g
Ruokakerma Valio 5%500g300kcal6g14g25g0g
Fetajuusto 3% (Arla apetina), annos 200g375g375kcal67.5g0.8g11.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4940g3694kcal211g180.8g225.2g50.4g
Valittu annoskoko2470g1847kcal105.5g90.4g112.6g25.2g
Annoskoko puolitettuna1235g924kcal52.8g45.2g56.3g12.6g
Arvot/100g100g75kcal4.3g3.7g4.6g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=368328