Sitruunainen kesäkurpitsakastike pastalle (kevyempi versio)

Valmista kastike samalla, kun kypsennät pastaa.

Huuhtele ja raasta kesäkurpitsa.

Kuumenna oliiviöljy pannulla ja paista raastetta muutama minuutti tai kunnes ne saavat vähän väriä.

Mausta suolalla, pippurilla ja kirvelillä.

Lisää herneet ja kerma.

Kiehauta ja anna lämmetä muutama minuutti.

Lisää sitruunankuori ja -mehu ja murennettu fetajuusto.

Yhdistä valutettuun pastaan.

-Lähde: Yhteishyvä Ruoka 07/2013

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 247 grammaa

Fabriikka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa zucchini 300g54kcal1.7g7.5g1.2g2.1g
Oliiviöljy 21g186kcal0g0g21g0g
Suola, annos 3g4.5g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 3g8.4kcal0.3g1.1g0.1g0.8g
Herne 150g103kcal7.6g14g0.6g4.6g
Ruokakerma Valio 5%150g90kcal1.8g4.2g7.5g0g
Fetajuusto 3% (Arla apetina), annos 200g113g113kcal20.3g0.2g3.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1482g1108kcal63.4g54g67.6g15g
Valittu annoskoko741g554kcal31.7g27g33.8g7.5g
Annoskoko puolitettuna371g277kcal15.9g13.5g16.9g3.8g
Arvot/100g100g75kcal4.3g3.6g4.6g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=368328