Sitruunainen kesäkurpitsakastike pastalle (kevyempi versio)

Valmista kastike samalla, kun kypsennät pastaa.

Huuhtele ja raasta kesäkurpitsa.

Kuumenna oliiviöljy pannulla ja paista raastetta muutama minuutti tai kunnes ne saavat vähän väriä.

Mausta suolalla, pippurilla ja kirvelillä.

Lisää herneet ja kerma.

Kiehauta ja anna lämmetä muutama minuutti.

Lisää sitruunankuori ja -mehu ja murennettu fetajuusto.

Yhdistä valutettuun pastaan.

-Lähde: Yhteishyvä Ruoka 07/2013

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 247 grammaa

Fabriikka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa zucchini 400g72kcal2.2g10g1.6g2.8g
Oliiviöljy 28g248kcal0g0g28g0g
Suola, annos 3g6g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 4g11kcal0.4g1.5g0.1g1.1g
Herne 200g138kcal10.1g18.7g0.8g6.2g
Ruokakerma Valio 5%200g120kcal2.4g5.6g10g0g
Fetajuusto 3% (Arla apetina), annos 200g150g150kcal27g0.3g4.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1976g1478kcal84.2g72.2g90g20.2g
Valittu annoskoko988g739kcal42.1g36.1g45g10.1g
Annoskoko puolitettuna494g369kcal21.1g18.1g22.5g5.1g
Arvot/100g100g75kcal4.3g3.7g4.6g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=368328