Pohja:
2 munaa
3/4 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
100 becel juokseva
Täyte:
2 dl vettä
1 1/4 sokeria
2 munaa
2 rkl maizenaa
4 rkl sitruunamehua
1 tl raastettua sitruunan kuorta
25g voita
Koristeeksi:
1 dl kuohukermaa
1/2 tl vanilliinisokeria
Vaahdota munat ja sokeri.
Lisää vehnäjauhot ja voisula.
Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun torttuvuokaan.
Paista 175'C 15-20 min.
Kumoa kypsä pohja.
Pese sitruuna hyvin kuumalla vedellä ja raasta kuori, purista mehu.
Sekoita kattilassa (alumiinikattila vesihauteessa, muutoin käytä teflon kattilaa) vesi, sokeri, munat, maizena ja sitruunamehu.
Kuumenna ja hämmennä kunnes kiisseli sakenee.
Lisää sitruunan kuori ja voi.
Sekoita tasaiseksi.
Kaada täyte torttupohjan syvennykseen ja jäähdytä torttua jääkaapissa/pakastimessa 30min-2 tuntia.
Koristele jäähtynyt torttu kermavaahdolla
Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 78 grammaaAnnfja