Selaa muita reseptejä | Annoksia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 | Tuplaa Puolita tai Alkuperäinen| Tulosta!

Sitruunatorttu

Pohja:
2 munaa
3/4 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
100 becel juokseva
Täyte:
2 dl vettä
1 1/4 sokeria
2 munaa
2 rkl maizenaa
4 rkl sitruunamehua
1 tl raastettua sitruunan kuorta
25g voita
Koristeeksi:
1 dl kuohukermaa
1/2 tl vanilliinisokeria
Vaahdota munat ja sokeri.

Lisää vehnäjauhot ja voisula.

Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun torttuvuokaan.

Paista 175'C 15-20 min.
Kumoa kypsä pohja.

Pese sitruuna hyvin kuumalla vedellä ja raasta kuori, purista mehu.

Sekoita kattilassa (alumiinikattila vesihauteessa, muutoin käytä teflon kattilaa) vesi, sokeri, munat, maizena ja sitruunamehu.

Kuumenna ja hämmennä kunnes kiisseli sakenee.

Lisää sitruunan kuori ja voi.
Sekoita tasaiseksi.

Kaada täyte torttupohjan syvennykseen ja jäähdytä torttua jääkaapissa/pakastimessa 30min-2 tuntia.

Koristele jäähtynyt torttu kermavaahdolla :D

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 78 grammaa

Annfja
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 220g314kcal27.5g0.7g22.5g0g
Sokeri 170g690kcal0g169.8g0g0g
Vehnäjauho, sunnuntai65g228kcal7.8g46.2g1.4g2g
Kasviöljyvalmiste 82%, becel, juokseva 100g726kcal0g0.3g82g0g
Maizena maissitärkkelys30g105kcal0.2g26.1g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton60g13kcal0.2g1g0g0.1g
Luomuvoi (Rainbow), annos 10g25g185kcal0.3g0.3g20.5g0g
Kuohukerma,valio,2dl100g340kcal2g3g35g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka5g20kcal0g5g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1550g5240kcal76g504.8g322.8g4.2g
Valittu annoskoko775g2620kcal38g252.4g161.4g2.1g
Annoskoko puolitettuna388g1310kcal19g126.2g80.7g1.1g
Arvot/100g100g338kcal4.9g32.6g20.8g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=370185