Selaa muita reseptejä | Annoksia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 | Tuplaa Puolita tai Alkuperäinen| Tulosta!

Kaalikääryleet

1 iso keräkaali (tai kaksi pientä)
vettä
2 tl suolaa

Täyte
400 g naudanjauhelihaa
0,5 dl puuroriisiä
1 kpl sipuli
10 g margariinia
1 kananmuna
1 dl kermaa
1 tl suolaa
2 tl kuivattua meiramia

Pinnalle
10 g margariinia
0,5 dl siirappia

Ohjeet

Koverra kaalin kovaa kantaa pois veitsellä.

Keitä kaalia isossa kattilassa suolalla maustetussa vedessä viitisentoista minuuttia.

Irrota lehtiä sitä mukaan kun ne alkavat kypsyä.

Valuta lehdet ja ohenna niiden lehtiruotia.

Voit silputa pieniä sisälehtiä täytteeseen.

Keitä riisiä tai ohraa kaalin keitinliemessä 15 minuuttia ja valuta.

Valmista täyte.

Sekoita jauheliha, riisi, muna, silputtu sipuli ja muut aineet.

Kääri lehdet paketiksi.

Lado kääryleet voideltuun uunivuokaan vieri viereen saumakohta alaspäin.

Valele päälle siirappia ja margariininokareet.

Paista ensin 200 asteessa, kunnes pinta ruskistuu.

Vähennä lämpöä 150 asteeseen jahauduta kypsiksi.

Valele kypsymisen aikana kääryleistä irtoavalla nesteellä.

Reseptistä tulee n. 17 annosta ja yksi annos painaa n. 119 grammaa

Sjh
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali1200g253kcal14.4g40.8g2.4g25.2g
Suola, annos 3g10g0kcal0g0g0g0g
Jauheliha, naudan, rasvaa 17 % 400g910kcal76g0g68g0g
Puuroriisi (Pirkka), annos 38g50g170kcal3.3g38.5g0.6g0g
Sipuli 55g17kcal0.7g2.6g0.1g0.9g
Oivariini, 80 normaalisuolainen10g72kcal0.1g0.1g8g0g
Kananmuna, keitetty 55g79kcal6.9g0.2g5.6g0g
Kuohukerma100g340kcal2g3g35g0g
Suola, annos 3g5g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 140g422kcal0.1g103.7g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4050g4525kcal207g377.8g239.4g52.2g
Valittu annoskoko2025g2263kcal103.5g188.9g119.7g26.1g
Annoskoko puolitettuna1013g1131kcal51.8g94.5g59.9g13.1g
Arvot/100g100g112kcal5.1g9.3g5.9g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=370326