Lihamureke

Sekoita ruokakerma ja korppujauhot kulhossa.

Anna turvota noin 5 minuuttia.

Vaihe 2
Kuori ja hienonna sipuli.

Kuullota sipuli rasvassa.

Vaihe 3
Lisää korppujauhoseokseen hieman jäähtynyt sipuli, jauheliha, muna ja mausteet: 1 tl suolaa, 1 tl oreganoa, 3/4 tl paprikajauhetta, 1/4 tl mustapippuria tai mauste- tai valkopippuria.

Sekoita tasaiseksi.

Vaihe 4
Muotoile taikina murekkeeksi uunipellille leivinpaperin päälle.

Kypsennä 200 asteessa uunin alatasolla noin 30 minuuttia.

Tarjoa lihamureke esimerkiksi sinihomejuustoperunoiden tai perunasoseen kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 194 grammaa

Anjas
AineksetMääräEnergiaPHRK
Naudan paistijauheliha, Pirkka176g295kcal35.1g0g17.5g0g
Ruokakerma, Pirkka 10%44g53kcal1.3g2g4.4g0g
Korppujauho (Pirkka)22g79kcal3.1g15.4g0.5g1.1g
Sipuli (kuorittu)66g18kcal0.9g3.2g0.1g1.1g
Rypsiöljy 6.1g54kcal0g0g6.1g0g
Kananmuna, Kokki Kultamuna 58g/kpl26g35kcal3.4g0.1g2.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana679g1065kcal87.6g41.4g61.8g4.4g
Valittu annoskoko340g533kcal43.8g20.7g30.9g2.2g
Annoskoko puolitettuna170g266kcal21.9g10.4g15.5g1.1g
Arvot/100g100g157kcal12.9g6.1g9.1g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=370949