Lihamureke

Sekoita ruokakerma ja korppujauhot kulhossa.

Anna turvota noin 5 minuuttia.

Vaihe 2
Kuori ja hienonna sipuli.

Kuullota sipuli rasvassa.

Vaihe 3
Lisää korppujauhoseokseen hieman jäähtynyt sipuli, jauheliha, muna ja mausteet: 1 tl suolaa, 1 tl oreganoa, 3/4 tl paprikajauhetta, 1/4 tl mustapippuria tai mauste- tai valkopippuria.

Sekoita tasaiseksi.

Vaihe 4
Muotoile taikina murekkeeksi uunipellille leivinpaperin päälle.

Kypsennä 200 asteessa uunin alatasolla noin 30 minuuttia.

Tarjoa lihamureke esimerkiksi sinihomejuustoperunoiden tai perunasoseen kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 194 grammaa

Anjas
AineksetMääräEnergiaPHRK
Naudan paistijauheliha, Pirkka25g42kcal5g0g2.5g0g
Ruokakerma, Pirkka 10%6.3g7.5kcal0.2g0.3g0.6g0g
Korppujauho (Pirkka)3.1g11kcal0.4g2.2g0.1g0.2g
Sipuli (kuorittu)9g2.5kcal0.1g0.5g0g0.2g
Rypsiöljy 0.9g7.8kcal0g0g0.9g0g
Kananmuna, Kokki Kultamuna 58g/kpl3.8g4.9kcal0.5g0g0.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana97g152kcal12.4g6g8.8g0.8g
Valittu annoskoko49g76kcal6.2g3g4.4g0.4g
Annoskoko puolitettuna24g38kcal3.1g1.5g2.2g0.2g
Arvot/100g100g156kcal12.8g6.2g9.1g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=370949