Lihamureke

Sekoita ruokakerma ja korppujauhot kulhossa.

Anna turvota noin 5 minuuttia.

Vaihe 2
Kuori ja hienonna sipuli.

Kuullota sipuli rasvassa.

Vaihe 3
Lisää korppujauhoseokseen hieman jäähtynyt sipuli, jauheliha, muna ja mausteet: 1 tl suolaa, 1 tl oreganoa, 3/4 tl paprikajauhetta, 1/4 tl mustapippuria tai mauste- tai valkopippuria.

Sekoita tasaiseksi.

Vaihe 4
Muotoile taikina murekkeeksi uunipellille leivinpaperin päälle.

Kypsennä 200 asteessa uunin alatasolla noin 30 minuuttia.

Tarjoa lihamureke esimerkiksi sinihomejuustoperunoiden tai perunasoseen kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 194 grammaa

Anjas
AineksetMääräEnergiaPHRK
Naudan paistijauheliha, Pirkka4010g6737kcal802.1g0g401g0g
Ruokakerma, Pirkka 10%1003g1203kcal29.1g45.1g100.3g0g
Korppujauho (Pirkka)501g1795kcal70.2g350.9g11g25.1g
Sipuli (kuorittu)1504g406kcal19.6g72.2g3g25.6g
Rypsiöljy 140g1241kcal0g0g140.4g0g
Kananmuna, Kokki Kultamuna 58g/kpl602g788kcal78.2g3g51.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana15520g24341kcal1998.4g942.4g1414.8g101.4g
Valittu annoskoko7760g12170kcal999.2g471.2g707.4g50.7g
Annoskoko puolitettuna3880g6085kcal499.6g235.6g353.7g25.4g
Arvot/100g100g157kcal12.9g6.1g9.1g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=370949