Lihamureke

Sekoita ruokakerma ja korppujauhot kulhossa.

Anna turvota noin 5 minuuttia.

Vaihe 2
Kuori ja hienonna sipuli.

Kuullota sipuli rasvassa.

Vaihe 3
Lisää korppujauhoseokseen hieman jäähtynyt sipuli, jauheliha, muna ja mausteet: 1 tl suolaa, 1 tl oreganoa, 3/4 tl paprikajauhetta, 1/4 tl mustapippuria tai mauste- tai valkopippuria.

Sekoita tasaiseksi.

Vaihe 4
Muotoile taikina murekkeeksi uunipellille leivinpaperin päälle.

Kypsennä 200 asteessa uunin alatasolla noin 30 minuuttia.

Tarjoa lihamureke esimerkiksi sinihomejuustoperunoiden tai perunasoseen kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 194 grammaa

Anjas
AineksetMääräEnergiaPHRK
Naudan paistijauheliha, Pirkka451g758kcal90.2g0g45.1g0g
Ruokakerma, Pirkka 10%113g135kcal3.3g5.1g11.3g0g
Korppujauho (Pirkka)56g202kcal7.9g39.5g1.2g2.8g
Sipuli (kuorittu)169g46kcal2.2g8.1g0.3g2.9g
Rypsiöljy 16g140kcal0g0g15.8g0g
Kananmuna, Kokki Kultamuna 58g/kpl68g89kcal8.8g0.3g5.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1746g2738kcal224.8g106g159g11.4g
Valittu annoskoko873g1369kcal112.4g53g79.5g5.7g
Annoskoko puolitettuna437g685kcal56.2g26.5g39.8g2.9g
Arvot/100g100g157kcal12.9g6.1g9.1g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=370949