Linkki:
Siirry sivulle! 8 kpl
3 dl vettä
25 g hiivaa
1 tl suolaa
1 rkl ruokaöljyä
7 dl vehnäjauhoja
Murenna hiiva kädenlämpöiseen veteen.
Lisää suola ja öljy sekä jauhot vähitellen.
Alusta taikina kimmoisaksi ja sileäksi.
Jaa taikina jauhotetulla leivinpöydällä kahdeksaan osaan.
Pyöritä taikinapalat palloiksi ja kohota niitä peitettyinä 20 minuuttia.
Vuoraa kaksi peltiä leivinpapereilla ja ripottele niille jauhoja.
Jauhot estävät leivän tarttumisen paperiin, ja ne pääsevät vapaasti paistumaan ontoiksi.
Kauli taikinapallot Ø noin 15 senttisiksi pyörylöiksi ja nosta kummallekin pellille neljä pyörylää.
Peitä liinalla ja anna kohota puoli tuntia.
Kuumenna uuni 275 asteeseen.
Paista pitaleipiä noin 7 minuuttia, yhtä pellillistä kerrallaan.
Harjaa valmiista leivistä ylimääräiset jauhot pois.
Täytä pitaleivät esimerkiksi paprikapyöryköillä ja salaatilla.
•Pussita leivät, jos et tarjoa niitä heti.
Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 99 grammaaHeiminna