Kevyempi sitruunajuustokakku
Pohja:
400g gluteenittomia digestivekeksejä (esimerkkinä Semperin kauradigestivet)
100g Keijun tummansinistä margariinia (maidoton, vegaaninen)
Täyte:
300g pehmeää tofua
5dl Alpro Airy & Creamy -soijavispiä (kaksi purkkia)
2 sitruunaa
4-8 rkl tomusokeria, oman maun mukaan
4 tl vaniljasokeria
Lisäksi vadelmia tai muita marjoja soseena.
Murskaa keksit ja yhdistä ne sulaan margariiniin, sekoita hyvin.
Painele leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (26cm) pohjalle tiiviisti.
Raasta sitruunoista kuori ja purista mehut.
Surauta tehosekoittimessa kaikki täytteen ainekset, kaada pohjan päälle ja peitä kannella tai foliolla.
Anna jähmettyä jääkaapissa vähintään kolme tuntia, jähmeämmän olomuodon saadaksesi pidempään.
Voit tarjoilla lisänä vaikkapa soseutettuja vadelmia tai muiden marjoja, ikään kuin kastikkeena.
(Reseptin kaloreihin laskettu 200g vadelmia.)
Kakku on vegaaninen ja pohjaan tulevista kekseistä riippuen myös mahdollisesti gluteeniton.
Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 82 grammaa
Nipanapa