Kanalasagne
1. Ruskista suikaleet, samalla uuni esilämpiämään 180 celsiuksen paikkeille.
- Kanan saatuaan värinsä heitä silpottu sipuli pariksi minuutiksi paistumaan.
2. Sipulin paistuttua heitä seuraan valkosipulin kynnet pilkottuna tai puristettuna ja rohkea hyppysellinen kuminaa (= ruokalusikallinen+)
3. Salsa puoli purkkia (1,5dl?).
Laske hieman lämpöä ja anna salsan nesteiden haihtua.
4. Laske levynlämpö matalaksi ja lisää pinaatti, ¾ koskenlaskijaa, ja loraus kermaa.
Sekoita ja anna porista.
5. Hiero voita valitsemasi uuniastian pohjalle sekä reunoille.
Olettaen että astia ei ole täydellisen kokoinen, revi ja asettele tortillat jotta ne peittävät koko pohjan.
(Vielä reilu ravistus creolea.)
6. Levitä lihaseos pannulta tortillojen päälle.
Toistaen edellisistä vaihettä peittele liha toisella tortilla kerroksella.
7. Lisää reilulla kädellä juustoraasteita tortillakerroksen päälle, ripotellen väliin muutaman jalopenon.
8. Peitä vuoka alumiinifoliolla ja aseta esilämmitettyyn (180 astetta) uuniin.
Anna istua n. 10-15 minuuttia jotta juusto sulaa kokonaan.
9. Poista folio mutta pidä vuoka uunissa. 5-10min ilman folioa ja juusto saa kauniin rusketuksen.
Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 416 grammaa
Kewnoe