Homejuustopulla
Taikina:
2,5 dl maitoa tai vettä
25 g hiivaa
0,5 tl suolaa
30 g voita
6-8 dl sämpyläjauhoja
Täyte:
150 g sinihomejuustoa
200 g kevyttuorejuustoa
Liota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen tai sekoita kuivahiiva jauhoihin.
Lisää suola, osa jauhoista ja sulatettu voi (ja vähintään 42-asteinen neste, jos käytät kuivahiivaa).
Alusta taikinaan loput jauhot.
Kohota taikinaa 30–40 minuuttia.
Tee kohoamisen aikana täyte eli sekoita sinihomejuusto tuorejuuston joukkoon.
Kauli puolet taikinasta levyksi.
Levitä puolet homejuustoseoksesta päälle.
Kääri levy rullalle ja paloittele 18 osaan.
Pane kiekot leikkauspinta ylöspäin muffinipellille tai paperivuokiin.
Leivo lopputaikina samoin.
Paista 225-asteisessa uunissa noin 15–20 minuuttia.
Reseptistä tulee n. 18 annosta ja yksi annos painaa n. 58 grammaa
Noodendal