Hoppumoussaka (pirkan ohje)
Halkaise munakoiso pitkittäin neljään osaan.
Leikkaa vajaan sentin paksuisiksi viipaleiksi.
Levitä viipaleet laakealle vadille ja ripottele pinnalle suolaa.
Suola pehmittää ja irrottaa munakoisosta nestettä.
Munakoisoviipaleet saavat hiostua noin 15 minuuttia.
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
Leikkaa tomaatit lohkoiksi.
Kuumenna öljy paistokasarissa ja ruskista jauheliha.
Lisää kasariin sipulit ja valkosipulit kuullottumaan.
Sekoita joukkoon tomaattipyree ja vesi.
Anna hautua kannen alla muutama minuutti.
Huuhtele munakoisoista suola pois ja kuivaa ne hyvin talouspaperiin.
Lisää munakoisot kasariin ja sekoittele.
Mausta mustapippurilla, oreganolla ja timjamilla.
Hauduta kannen alla viisi minuuttia.
Tarkista maku.
Levitä pinnalle tomaattilohkot ja salaattijuustomurut (juusto ei kuulu reseptin kaloreihin, eli lisää tämä ruoka-aineisiin itse!).
Kuumenna ja ripottele päälle persiljaa.
Tarjoa uusien perunoiden ja leivän kanssa.
Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 355 grammaa
Tinas