Juustoinen kasvisgratiini
Pilko kesäkurpitsa ja munakoiso reiluiksi kuutioiksi ja paista niitä halutessasi hetki oivariinissa pannulla.
Pilko kukkakaali ja kuoritut porkkana paloiksi ja laita uunivuokaan munakoiso- ja kesäkurpitsapalojen kanssa.
Kaada päälle kermat ja nokareita tuorejuustoa.
Seikoita joukkoon vielä juustoraaste.
Paista uunissa 200-225 asteessa kunnes vihannesten pehmeysaste on sopiva (35-60 min.).
Jos kermaa tuntuu olevan liian vähän, voi maitoa tai munamaitoa vähän lisätä.
Päivitys valmistumisen jälkeen:
Gratiinissa oli aika runsaasti juustoista kastiketta, joten kasviksia voi hyvin lisätä ja juustoraastetta hieaman vähentää.
Porkkanat olivat paikoittellen kovahkoja eli jos pitää erittäin pehmeistä vihanneksista gratiineissa, kannattaa porkkanoita esikypsentää ensin.
Muuten erittäin onnistunut ja maukas gratiini.
Ohjeen mukaan valmistettu painaa kypsänä n. 1880g.
Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 276 grammaa
Ninde81