Selaa muita reseptejä | Annoksia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 | Tuplaa Puolita tai Alkuperäinen| Tulosta!

Suklaa-kinuskipiiras

125g voita
1¾ dl sokeria
1 kananmuna
2½ dl vehnäjauhoja
½ dl kaakaojauhetta
(painoksi kuivia herneitä tai riisiä)

Kinuskitäyte
2 dl kuohukermaa
2 dl fariinisokeria
¼ tl suolaa

Suklaakuorrute
200 g tummaa suklaata
2 kananmunaa
2 dl kuohukermaa

Koristeluun
kaakaojauhetta

1. Leivo pohja.

Vaahdota voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.

Vatkaa muna joukkoon.

Yhdistä jauhot ja kaakaojauhe ja lisää seos voivaahtoon.

Kääri taikina muovikelmuun ja siirrä jääkaappiin jäähtymään puoleksi tunniksi.

2. Keitä sillä aikaa kinuski.

Mittaa kattilaan kerma, fariinisokeri ja suola.

Keitä seosta hiljalleen 20–30 minuuttia, kunnes se sakenee.

Sekoita aluksi muutaman kerran.

Jätä kinuski odottamaan.

3. Ota taikina jääkapista ja kauli se kahden leivinpaperin välissä ohueksi, piirakkavuokaan sopivaksi levyksi.

Nosta levy vuokaan pohjaksi ja reunoiksi.

Leikkaa ylimääräinen taikina pois.

Nosta leivinpaperi taikinapohjalle ja kaada sen päälle riisiä tai kuivia herneitä painoksi.

4. Kuumenna uuni 175 asteeseen.

Paista taikinapohjaa 15 minuuttia.

Nosta leivinpaperi sekä painot pois ja paista pohjaa vielä 5 minuuttia.

Ota piiraspohja uunista ja käännä uunin lämpö 150 asteeseen.

5. Pilko ja sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa.

Jätä odottamaan.

6. Riko munat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki.

Kuumenna kerma kattilassa lähes kiehumispisteeseen.

Kaada kuuma kerma munien joukkoon, sekoita.

Kaada seos takaisin kattilaan ja kuumenna sekoitellen, kunnes seos paksuuntuu.

Pidä lämpö mietona, jotta munat eivät kypsy kokkeliksi.

7. Kaada kermaseos sulan suklaan joukkoon.

Levitä kinuski esipaistetulle pohjalle.

Kaada suklaakuorrutus päälle ja siirrä piiras uuniin paistumaan 5 minuutiksi.

Käännä lämpö uunista pois ja anna piiraan olla jäähtyvässä uunissa vielä puoli tuntia.

8. Jäähdytä piiras kunnolla ja siirrä se jääkaappiin.

Piiras on parhaimmillaan seuraavana päivänä.

Ripottele valmiin piiraan pinnalle kaakaojauhetta.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 119 grammaa

Sjh
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi, normaalisuolainen (Valio)125g900kcal1g1g100g0g
Sokeri 149g604kcal0g148.7g0g0g
Kananmuna kuoreton 55g79kcal6.9g0.2g5.6g0g
Vehnäjauho puolikarkea 163g558kcal16.6g113.7g2g5.7g
Kaakaojauhe, sokeroimaton 20g74kcal3.7g2.2g4.3g6.1g
Kuohukerma400g1360kcal8g12g140g0g
Fariinisokeri200g812kcal0g199.8g0g0g
Suola, annos 3g1.3g0kcal0g0g0g0g
Taloussuklaa suklaalevy (Fazer), annos 6.25g200g1040kcal7.8g118g60g10.6g
Kananmuna kuoreton 110g157kcal13.8g0.3g11.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2845g11166kcal115.6g1191.8g646.4g44.8g
Valittu annoskoko1423g5583kcal57.8g595.9g323.2g22.4g
Annoskoko puolitettuna711g2792kcal28.9g298g161.6g11.2g
Arvot/100g100g393kcal4.1g41.9g22.7g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=374603