Hiivaleipä

7 dl vehnäjauhoja
1/4 tl kuivahiivaa
2 tl suolaa
n. 4,5 dl vettä (oltava 42-asteista)

Sekoita kuivat ainekset keskenään.

Lisää vesi ja sekoita käsin vain sen verran, että ainekset ovat juuri ja juuri sekoittuneet, ei saa vaivata! Taikinasta pitäisi tulla melko löysää, joten älä lisää enempää jauhoja.

Jos taikina on liian kuivaa, lisää vettä, kunnes taikina on löysää.

Jätä taikina peitettynä kuplimaan rauhassa noin 12-18 tunniksi.

Laita kattila tms. uunia kestävä korkea ja kannellinen astia kylmään uuniin ja uuni lämpenemään 225*C.

Taittele valmis taikina nyssäkäksi ja laita kattilaan kun uuni on valmis.

Paista ensin kannen alla 30 minuuttia ja vielä 15-20 minuuttia ilman kantta.

Leipä on valmis, kun se on paahtuneen ruskettunut pinnalta.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 76 grammaa

Annfja
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 57g194kcal5.8g39.7g0.7g2g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g0.1g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g1.2g0kcal0g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 56g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana228g389kcal11.6g79.4g1.4g4g
Valittu annoskoko114g194kcal5.8g39.7g0.7g2g
Annoskoko puolitettuna57g97kcal2.9g19.9g0.4g1g
Arvot/100g100g171kcal5.1g34.8g0.6g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=376019