Vaivaamaton, rasvaton leipä

Kuivahiivaa 1/4 tl

Sekoita kaikki ainekset keskenään, älä vaivaa.

Peitä taikinakulho kelmulla ja keittiöpyyhkeellä, anna seistä huoneenlämmössä 12-16 h.

Kaada seissyt taikina hyvin jauhotetulle pöytälevylle ja taputtele levyksi.

Taita kasaan kuten kirjekuori.

Laita keittiöpyyhen leipäkoriin tai vuokaan ja jauhota ERITTÄIN hyvin, muuten taikina jää kiinni pyyhkeeseen.

Nosta kohoamaan vielä reiluksi tunniksi jauhotetun pyyhkeen peittämään koriin / vuokaan.

Laita uuni lämpiämään 230 asteeseen ja laita valurautapata kylmään uuniin.

Kun uuni on lämmin, anna padan vielä lämmitä uunissa puolisen tuntia.

On todella tärkeää, että pata on erittäin kuuma, tämä estää taikinaa tarttumasta pataan.

Kaada taikina tulikuumaan pataan, laita kansi päälle ja paista uunissa noin 30 min. Poista kansi ja paista vielä 10-15 min. Leipä on kypsä, kun kuoresta lähtee kumea kopaus.

Nosta ritilälle jäähtymään.

Voit käyttää vehnäjauhojen tilalla mitä tahansa mieleisiäsi jauhoja.

Leivästä tulee päältä uskomattoman rapea ja sisältä täydellisen kuohkea!

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 54 grammaa

Tinas
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 71g244kcal7.3g49.8g0.9g2.5g
Ruokasuola jodioitu 1.1g0kcal0g0g0g0g
Vesi63g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Sunnuntai), annos 11g0.2g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana270g488kcal14.6g99.6g1.8g5g
Valittu annoskoko135g244kcal7.3g49.8g0.9g2.5g
Annoskoko puolitettuna68g122kcal3.7g24.9g0.5g1.3g
Arvot/100g100g181kcal5.4g36.9g0.7g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=377127