Vaivaamaton, rasvaton leipä

Kuivahiivaa 1/4 tl

Sekoita kaikki ainekset keskenään, älä vaivaa.

Peitä taikinakulho kelmulla ja keittiöpyyhkeellä, anna seistä huoneenlämmössä 12-16 h.

Kaada seissyt taikina hyvin jauhotetulle pöytälevylle ja taputtele levyksi.

Taita kasaan kuten kirjekuori.

Laita keittiöpyyhen leipäkoriin tai vuokaan ja jauhota ERITTÄIN hyvin, muuten taikina jää kiinni pyyhkeeseen.

Nosta kohoamaan vielä reiluksi tunniksi jauhotetun pyyhkeen peittämään koriin / vuokaan.

Laita uuni lämpiämään 230 asteeseen ja laita valurautapata kylmään uuniin.

Kun uuni on lämmin, anna padan vielä lämmitä uunissa puolisen tuntia.

On todella tärkeää, että pata on erittäin kuuma, tämä estää taikinaa tarttumasta pataan.

Kaada taikina tulikuumaan pataan, laita kansi päälle ja paista uunissa noin 30 min. Poista kansi ja paista vielä 10-15 min. Leipä on kypsä, kun kuoresta lähtee kumea kopaus.

Nosta ritilälle jäähtymään.

Voit käyttää vehnäjauhojen tilalla mitä tahansa mieleisiäsi jauhoja.

Leivästä tulee päältä uskomattoman rapea ja sisältä täydellisen kuohkea!

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 54 grammaa

Tinas
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 85g293kcal8.7g59.8g1g3g
Ruokasuola jodioitu 1.3g0kcal0g0g0g0g
Vesi75g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Sunnuntai), annos 11g0.2g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana324g586kcal17.4g119.6g2g6g
Valittu annoskoko162g293kcal8.7g59.8g1g3g
Annoskoko puolitettuna81g147kcal4.4g29.9g0.5g1.5g
Arvot/100g100g181kcal5.4g36.9g0.6g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=377127