Vaivaamaton, rasvaton leipä

Kuivahiivaa 1/4 tl

Sekoita kaikki ainekset keskenään, älä vaivaa.

Peitä taikinakulho kelmulla ja keittiöpyyhkeellä, anna seistä huoneenlämmössä 12-16 h.

Kaada seissyt taikina hyvin jauhotetulle pöytälevylle ja taputtele levyksi.

Taita kasaan kuten kirjekuori.

Laita keittiöpyyhen leipäkoriin tai vuokaan ja jauhota ERITTÄIN hyvin, muuten taikina jää kiinni pyyhkeeseen.

Nosta kohoamaan vielä reiluksi tunniksi jauhotetun pyyhkeen peittämään koriin / vuokaan.

Laita uuni lämpiämään 230 asteeseen ja laita valurautapata kylmään uuniin.

Kun uuni on lämmin, anna padan vielä lämmitä uunissa puolisen tuntia.

On todella tärkeää, että pata on erittäin kuuma, tämä estää taikinaa tarttumasta pataan.

Kaada taikina tulikuumaan pataan, laita kansi päälle ja paista uunissa noin 30 min. Poista kansi ja paista vielä 10-15 min. Leipä on kypsä, kun kuoresta lähtee kumea kopaus.

Nosta ritilälle jäähtymään.

Voit käyttää vehnäjauhojen tilalla mitä tahansa mieleisiäsi jauhoja.

Leivästä tulee päältä uskomattoman rapea ja sisältä täydellisen kuohkea!

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 54 grammaa

Tinas
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 910g3122kcal92.7g637g10.9g31.9g
Ruokasuola jodioitu 14g0.4kcal0.1g0g0g0g
Vesi800g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Sunnuntai), annos 11g2.6g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3453g6246kcal185.6g1274g21.8g63.8g
Valittu annoskoko1727g3123kcal92.8g637g10.9g31.9g
Annoskoko puolitettuna863g1561kcal46.4g318.5g5.5g16g
Arvot/100g100g181kcal5.4g36.9g0.6g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=377127