Tattarituorepuuro

Laita kuivat ainekset kulhoon.

Lisää vesi niin, että ainekset peittyvät, mutta varovasti, ettei puurosta tule liian juoksevaa - testaamalla oppii sopivan suhteen.

Jätä turpoamaan yön yli jääkaappiin.

Laita aamulla seos blenderiin tai vetäise sauvasekottimella tasaiseksi.

Nyt seos on valmis syötäväksi, mutta melkoisen mauton.

Jäiset marjat antavat tuorepuurolle makua, joten niitä kannattaa oman maun mukaan sekoittaa puuron sekaan.

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 164 grammaa

Sakaali
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tattarihiutale (Myllyn paras), annos 40g24g83kcal3.2g16.5g0.4g1.3g
Kurpitsansiemen, Risetti11g64kcal2g4.7g4.1g0g
Seesaminsiemen, kuorineen 7.5g51kcal2g0.5g4.4g0.9g
Saksanpähkinä 1kpl 4g (Meira), annos 4g4.5g29kcal0.7g0.7g2.9g0g
Hasselpähkinä 7.5g48kcal1.1g0.3g4.6g1.3g
Pellavansiemen kokonainen 3.8g19kcal0.7g0g1.6g1g
Auringonkukansiemen 7.5g45kcal1.7g0.9g3.7g0.5g
Vesi56g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana246g678kcal22.8g47.2g43.4g10g
Valittu annoskoko123g339kcal11.4g23.6g21.7g5g
Annoskoko puolitettuna62g169kcal5.7g11.8g10.9g2.5g
Arvot/100g100g276kcal9.3g19.2g17.7g4.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=377305